De internationale Bach Cromer conferentie (2006)

Terwijl de homeopathische geneeskunde algemene bekendheid geniet, blijkt dat minder het geval te zijn voor de therapie die ontwikkeld is door dr. Edward Bach. Dr. Bach (1886-1936) heeft de wereld 38 natuurlijke geneesmiddelen nagelaten die inwerken op de emotionele gemoedstoestand van de patiënt. Dr. Bach liet ons weten dat de negatieve gemoedstoestanden (zoals bijvoorbeeld boosheid, jaloezie, depressie, ongeduld, angst en paniek) de ware oorzaken zijn van ziekten en symptomen. De naam van de ziekte deed er volgens hem dan ook niet toe. Want als de oorzaak weg kan worden genomen (met bloesemremedies) kan de ziekte óf worden voorkomen óf worden genezen. Op deze manier heeft dr. Bach tijdens zijn leven vele patiënten met verschillende ziekten genezen, waarvan toen prachtige verslagen opgetekend zijn door zijn toenmalige assistente Nora Weeks. Lees dit artikel om meer te weten te komen over de werking van de bloesemremedies.

Eenmalige conferentie

In 2006 werd de internationale Bach conferentie georganiseerd in het Engelse stadje Cromer, waar dr. Bach graag zijn tijd doorbracht. Tijdens zijn verblijf in Cromer heeft hij zijn eerste twaalf geneesmiddelen ontdekt, die nog altijd The Twelve Healers genoemd worden. De tweedaagse conferentie werd op 23-24 september gehouden. Niet geheel toevallig want dr. Bach was geboren op 24 september. Het internationale Bach symposium werd georganiseerd door niemand minder dan Julian Barnard, die het prachtige boek ‘Bach Flower Remedies, Form & Function’ heeft geschreven. Het evenement was bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de zogeheten Bachbloesemtherapie.

Het delen van inspiratie


De intentie van het Bach Cromer symposium was onder meer om ideeën uit te wisselen over de verschillende toepassingen van de bloesemremedies. Zo kunnen de geneesmiddelen zowel inwendig worden ingenomen als uitwendig worden toegepast met een kompres. De ontwikkelingen staan nooit stil, ook niet met betrekking tot de bloesemtherapie. Het kan zeer inspirerend zijn om te vernemen van anderen hoe zij de methode toepassen en de eventuele successen die daarbij geboekt zijn. De lezingen tijdens het conferentie-weekend werden verzorgd door 16 verschillende gastsprekers, waaronder Judy Howard, Mechthild Scheffer en Barnard zelf. Volgens Barnard is het niet ondenkbaar dat de filosofie en bevindingen van dr. Bach een grote rol zullen spelen in de geneeskunde van de toekomst. Dr. Bach was namelijk een pionier en zijn tijd ver vooruit.

excellent