Dit trek je aan naar een congres

Nu de coronamaatregelen weer langzaam versoepeld worden, wordt er weer meer mogelijk wat betreft het houden van bijeenkomsten en evenementen. Er mogen steeds grotere groepen weer bij elkaar komen, waardoor ook congressen weer plaats mogen vinden. Nu je niet meer via een zoom-camera zo’n evenement bijwoont, zul je na moeten denken over je fysieke verschijning. Daarom wat tips om gepast voor de dag te komen. Kijk eens op https://www.na-kd.com/nl om inspiratie op te doen.

Kies bewust

“You never get a second chance to make a first impression.” Neem daarom even de tijd om stil te staan bij wat voor soort evenement je gaat bijwonen en wie er aanwezig zullen zijn. Wat voor soort interactie gaat er zijn en welke producten worden er gepresenteerd? Verzamel deze informatie en pas je kledingstijl erop aan.

Netheid

Wat je ook aantrekt, zorg dat het verzorgd is! Zorg dat je overhemd gestreken is en dat er geen vlekken in je broek zitten. Vergeet niet je kraag te strijken, die vergeet men vaak. Werp ook eens een kritische blik op je gezicht voordat je de deur uit gaat.

Trends

Een overhemd met jasje is klassiek en altijd goed. Met een das erbij maak je het helemaal professioneel af. Doe je je colbert uit en stroop je je mouwen op, dan ben je ineens omgetoverd tot een casual look. Steeds. Aker zie je tegenwoordig ook een coltrui. Ga in dat geval voor een donkere kleur, voor een stijlvolle professionele look.

Is het wat warmer? Kom dan in een polo voor de dag. Een donkere polo is zeer geschikt voor een congres. Hippe kleuren zijn heel leuk voor polo’s, maar misschien net iets te casual voor een congres.

Benen

Met een pantalon zit je als broek werkelijk nooit fout. Het voordeel is dat het altijd goed past,

– bij een overhemd en colbert voor een ensemble als pak, maar ook onder een coltrui kan de pantalon perfect. Zoek je iets wat net een beetje meer casual is, dan kun je voor de chino gaan. Blijf bij alles in de hoek van de donkere tinten zitten.

Schoenen (en accessoires)

Waar je nooit fout mee zit zijn nette bruine of zwarte schoenen. Tegenwoordig kun je echter ook prima aankomen met een paar nette donkere sneakers, en zorg er wel voor dat ze goed schoon zijn.

Besteed daarnaast eens wat aandacht aan accessoires; een mooi horloge gecombineerd met een stijlvolle riem kan je hele outfit samen brengen. Probeer de kleuren van je schoenen, riem en horloge te matchen, dan weet je zeker dat je goed zit.

excellent