Geen congres zonder smartapparatuur

Misschien bezoek je geregeld congressen en weet je wat je daar te wachten staat. Is het echter de eerste keer dat je voor een congres bent uitgenodigd, dan is het de moeite waard je daar goed op voor te bereiden. Hiermee kun je thuis al geruime tijd van tevoren beginnen. Je zult merken dat zowel thuis als op de plek waar het congres plaatsvindt één ding onmisbaar is: goedwerkende smartapparatuur! We geven je een aantal tips voor een effectieve en waardevolle deelname aan een congres.

Verdiep je in het onderwerp

Je hebt je aanmelding zelf gedaan, dus weet je welke onderwerpen besproken gaan worden. Toch kan het geen kwaad je daar nog eens extra in te verdiepen. Misschien zijn de sprekers en hun visies bij jou bekend, maar als dit niet zo is kun je op je iPad of iPhone van mresell.nl heel eenvoudig online informatie opzoeken. Ook jouw vragen kun je keurig netjes in een document dat je opslaat op hetzelfde apparaat ordenen. Zo kom je goed voorbereid voor de dag en haal je de maximale effectiviteit uit jouw deelname aan het congres.

Leg contact

Bij eerdere congressen heb je wellicht mensen ontmoet waarvan je weet dat je ze nu opnieuw zult treffen. Het kan geen kwaad voorafgaand aan het congres alvast opnieuw contact met hen te leggen. Ook hiervoor maak je gebruik van je smartapparatuur. Maak alvast afspraken met andere deelnemers, niet alleen wat betreft het zakelijke gedeelte, maar ook om bijvoorbeeld samen te lunchen of dineren. Informele contacten kunnen ook voor je werk heel waardevol zijn en het zorgt voor een gezellige invulling van de vrije tijd die je rondom het congres hebt.

Bereid praktische zaken voor

Ook praktische zaken zijn erg belangrijk. Voor een nationaal congres hoef je wat dat betreft minder voor te bereiden. Het is handig om bijvoorbeeld alvast een routeplanner te raadplegen en de aanbevolen route op te slaan. Voor een internationaal congres regel je vluchten en verblijf met je iPad. Bij een congres in het buitenland is het fijn als noodzakelijke werkzaamheden gewoon door kunnen gaan, bijvoorbeeld tijdens de uren die je op je hotelkamer door gaat brengen. Op reis wil je misschien niet de allerduurste apparatuur meenemen, echter moet het wel betrouwbaar zijn. Refurbished Apple producten van mResell zijn dan ideaal en een echte aanrader!

Toon ook na afloop interesse

In de hectiek van een congres kun je zomaar een belangrijke vraag vergeten te stellen. Eenmaal thuis dringt dat vaak pas tot je door. Geen probleem, want dankzij de door jou opgeslagen contactgegevens van zowel sprekers als toehoorders kun je ook achteraf altijd nog vragen stellen of een bedankje sturen. Dat wordt vaak op prijs gesteld en is een teken van oprechte interesse en is eveneens een manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Daar profiteer je niet alleen zelf van, maar je werkgever evengoed.

excellent