Flexibele werkruimtes: ideaal voor het houden van symposia

Het kost enorm veel tijd, geld en moeite om een symposium te organiseren. Zo moet er onder meer een (centraal gelegen) locatie worden gezocht waar de conferentie zal plaatsvinden en dient er een programma te worden opgesteld dat een aantal interessante lezingen en workshops zal omvatten, opdat de conferentiebezoekers zowel theoretische als praktische kennis kunnen opdoen tijdens het symposium.

De meeste organisaties en verenigingen houden elk jaar een symposium. Een dergelijk congres kan een hele dag in beslag nemen, maar meerdaagse symposia komen ook regelmatig voor. Omdat de leden van een vereniging of organisatie vaak verspreid over het land wonen, wordt er door het gros van de verenigingen naar gestreefd om het symposium elk jaar op een andere locatie te laten plaatsvinden.

Dat betekent dat het congres het ene jaar bijvoorbeeld in Leeuwarden wordt gehouden en het volgende jaar in Tilburg, om het jaar daarna het symposium in Amsterdam of Utrecht te laten plaatsvinden. Het spreekt voor zich dat er van tevoren naar een geschikte ruimte in de betreffende stad zal moeten worden gezocht. In Leeuwarden, Tilburg of Utrecht zal het waarschijnlijk geen probleem opleveren om een passende ruimte te vinden, maar in Amsterdam zal dat geen gemakkelijke opgave zijn.

Daarom kijken organisaties die een tijdelijke congreszaal in de hoofdstad zoeken graag op de website https://workaround.io/nl waar flexibele werkruimtes worden aangeboden op verschillende locaties in Amsterdam. Deze flexibele werk- of vergaderruimtes kunnen voor een korte periode worden afgehuurd en zijn daarom zeer geschikt voor verenigingen of organisaties die een (meerdaags) symposium willen houden in de hoofdstad. De huurprijzen die gehanteerd worden zijn redelijk vergeleken met andere congreszalen die in Amsterdam verhuurd worden.

Het afhuren van een flexibele werkruimte is tegenwoordig een heuse trend en steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in dit soort kantooroplossingen. Voor het houden van een (meerdaags) symposium lijkt er evenwel geen betere oplossing te zijn dan deze.

excellent